Haber

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Gençlik ve SporTürkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Ulaştırma Bakanlığı’nın desteğiyle 8-15 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında düzenlenecek 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’ndeki düzenleme; İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Müdürlüğü Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Engelliler Spor Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Lideri Dr. Av. Murat Aksu, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde ve çok sayıda davetli katıldı.

EMİN MÜFTÜOĞLU: SADECE BİR YARIŞ DEĞİL

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. 2023 yılında düzenlenen organizasyonlar hakkında bilgi veren Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Yarışı’nın sadece bir yarış olmadığını kaydetti. Etkinliğin doğaya ve tarihe uzanan, kıtaları buluşturan özel bir parkurda düzenlendiğini belirten Emin Müftüoğlu, “Dünyaca ünlü bisikletçilerin yarıştığı, ulusal ve uluslararası kanallarda 2 saatten fazla canlı yayınlanan bir parkurdur. 8 gün boyunca, 190 ülkede, 13 dilde, her gün milyonlarca kişi tarafından izlendi.” Yaklaşık 2 bin kişinin sahneden sahneye geçtiği görsel şöleni, bisiklete olan ilginin artması ve Türkiye’nin tanıtılması açısından değerli bir iletişim platformu olarak görüyoruz. Bu yönleriyle ve 58 yıllık geçmişiyle gerçek anlamda ülkemizin marka organizasyonlarından biridir. Bu yıl 6 8-15 Şubat deprem felaketi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle Federasyonumuz tarafından 8 etap halinde gerçekleştirilecek organizasyon ertelenmiştir. Ekim 2023’e kadar 14 ülkeden 24 takımdan 168 bisikletçinin katılımıyla Alanya’da başlayacak ve İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek. Türk Yüzyılı aynı zamanda Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da etkinliğidir. aynı zamanda 100. yıl dönümü. Bu yıla özel ‘Bisikleti Yaygınlaştırıyoruz’ vizyonuyla Bisiklet Yarışlarını Anadolu’ya yaydık. Yıllar geçtikçe farklı etkileriyle ülkemizde bisiklet kültürünün oluşmasına katkı sağladığını gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu 2023 yılında ‘Bisiklet Yarışından Daha Fazlası’ olarak konumlandırarak birçok misyon üstlendik. VARIETY 2023’e destek verecek ve çalışacak tüm gruplara, paydaşlarımıza, Başkanımıza, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, polise, jandarmaya, sağlık ekiplerine, hakemlere, motorlu gruplara ve siz değerli medya mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MURAT KOCAKAYA: ÜLKEMİZİN TANITIMINDA TURUN ÖNEMLİ YERİ VAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, “Bu yıl 58’incisi düzenlenecek olan TİP, 8 etaptan oluşacak. 24 kişinin katılacağı organizasyonda, uluslararası sporcular yer alacak. takımlar katılacak, ülkemizden de 4 takım yarışacak. TİP, halkımıza bisikleti sevdirmenin yanı sıra ülkemizi de sevdiriyor.” “Tanıtımında da önemli bir yeri var. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MEHMET TUNCER: TUR ÜLKEMİZİN SPORDAKİ GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Müdürlüğü Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, şu açıklamalarda bulundu:

“TUR, ülkemizin spor alanında gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Gençlerimizin çocukluğundan beri bisikletle bağ kurması nedeniyle katkılarımızı sürdürüyoruz. Bir diğer amacımız ise turizm amaçlı tanıtımını yapmak. Etkinliği sporseverler canlı yayınlarla izledi. Geçtiğimiz yıl Türk Yüzyılı vizyonuyla spor branşlarında kazanılan zaferler bizi gururlandırıyor. Yarım “Bir asırdan fazla süredir devam eden organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Pist NEFESİNİZİ UZAK TUTACAK

“Bir Bisiklet Yarışından Daha Fazlası” sloganıyla 8 Ekim Pazar günü Alanya’dan başlayacak 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 15 Ekim Pazar günü İstanbul’da sona erecek.

23-30 Nisan 2023 tarihlerinde yapılması planlanan ancak 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle Uluslararası Bisiklet Birliği’nin desteğiyle Ekim ayına ertelenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu; 8 gün, 8 aşama; Alanya’dan Kemer’e, Kalkan’dan Fethiye’ye, Marmaris’ten Bodrum’a, Selçuk’tan Manisa ve İzmir’e uzanan rota, dünyaca ünlü pedalların mücadelesine sahne olurken, 7. etap sonunda takımlar İzmir’den İstanbul’a yarıştı. Transferin ardından İstanbul-Sultanahmet Etabı ile sona erecek.

TUR’da geçmişte yarışan ve performanslarıyla dünya bisiklet sıralamasında zirveye yükselen onlarca bisikletçi yarışacak. 1.231,2 kilometrelik 2023 parkuru şu şekilde olacak:

1. Etap: 8 Ekim 2023 Alanya – Antalya (134 km)

2. Etap: 9 Ekim 2023 Kemer – Kalkan (165 km)

3. Etap: 10 Ekim 2023 Fethiye – Babadağ (102,9 km)

4. Etap: 11 Ekim 2023 Fethiye – Marmaris (162,1 km)

5. Etap: 12 Ekim 2023 Marmaris – Yalıkavak (180,5 km)

6. Etap: 13 Ekim 2023 Bodrum – Selçuk (193,2 km)

7. Etap: 14 Ekim 2023 Selçuk – Manisa – İzmir (159,8 km)

8. Etap: 15 Ekim 2023 İstanbul – Sultanahmet (133,7 km)

14 ÜLKEDEN 24 TAKIM VE 168 BİSİKLETÇİ YARIŞACAK

Organizasyona, Almanya, Belçika, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kolombiya’dan dünyanın en değerli profesyonel takımları, dünya ve olimpiyat madalyalı sporcuları, Türk sporcular ve genç yetenekler katılacak. Romanya, Türkiye, Yeni Zelanda Dahil; 14 ülkeden 24 grup ve 168 bisikletçi yarışacak.

Tour de France ve Giro d’Italia gibi Grand Tour’larda etaplar kazanarak en iyi sprinter unvanını elde eden ve Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 11 sprint etabıyla etap galibiyet rekorunu elinde bulunduran ünlü İngiliz Bisikletçi Mark Cavendish, yarışı birinci olarak tamamladı. Kazakistan’ın Astana şehrinde. Kendi grubuyla başlayacak. 2023 Tour de France’da Yeşil Mayo Başkanı olan, UCI dünya sıralamasında 7. sırada yer alan, 2021 ve 2022 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 3 etap zaferi kazanan Belçikalı genç bisikletçi Jasper Philipsen de yarışla gelen bir diğer yıldız isim. Alpecin ekibi. 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Yarışı’na Hollanda Milli Takımı’nın Dünya Şampiyonu sporcuları Havik Yoeri ve van Schip Jan-Willem gibi değerli isimler katılacak.

Tur 2023 Katılımcı Gruplar:

Kuruluşun UCI kategorilerine göre grup listesi şu şekilde:

Peloton’da 4 Dünya, 7 Pro, 12 Kıta Takımı ve 1 Milli Takım yarışacak.

WorldTeams kategorisinde katılan takımlar:

Alpecin-Deceuninck (Belçika), Astana Qazaqstan Takımı (Kazakistan), Bora – Hansgrohe (Almanya), BAE Team Emirates (Birleşik Arap Emirlikleri)

ProTeams kategorisinde katılımcı gruplar:

Bingoal WB (Belçika), Burgos-BH (İspanya), Corratec Selle Italia (İtalya), Eolo-Kometa Bisiklet Takımı (İtalya), Green Project-Bardianicsf-Faizine (İtalya), Q36.5 Pro Bisiklet Takımı (İsviçre), Takım Novo Nordisk (Amerika Birleşik Devletleri)

ContinentalTeams kategorisinde katılan takımlar:

Abloc CT (Hollanda), Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Türkiye), Bike AID (Almanya), Global 6 Cycling (Yeni Zelanda), Konya Büyükşehir Belediye Spor (Türkiye), P …S Benotti (Almanya), Sakarya BB Pro Team (Türkiye), Shimano Racing (Japonya), Sofer – Savini DUE – OMZ (Romanya), Spor Toto Bisiklet Takımı (Türkiye), Tarteletto – Isorex (Belçika), Team Medellin – EPM (Kolombiya)

Ulusal Grup kategorisinde katılan takımlar:

Hollanda Takımı

devrekani-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu