İş

DoubleVerify Hisseleri Zayıf Satış Tahminiyle %30 Düştü

NEW YORK – Dijital medya ölçümü, verileri ve analizleri için lider bir yazılım platformu olan DoubleVerify Holdings Inc. (NYSE: NYSE:DV), Wall Street beklentilerinin altında kalan ilk çeyrek kazançlarının yanı sıra beklenenden daha zayıf bir satış tahmini bildirerek hisselerinin %25 oranında düşmesine neden oldu.

Şirket, 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyrek için 0,04 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı ve bu rakam 0,12 dolarlık analist konsensüsünün altında kaldı. Bununla birlikte, çeyrek geliri 140,8 milyon dolar olarak gerçekleşerek 138,25 milyon dolarlık konsensüs tahminini biraz aştı ve geçen yılın aynı çeyreğine göre %15’lik bir artışa işaret etti.

CEO Mark Zagorski şirketin kaydettiği ilerlemeye dikkat çekerek şunları söyledi: “Önde gelen sosyal ve CTV platformlarında bağımsız olarak akredite edilmiş temel doğrulama ve performans çözümlerimizi geliştirdik ve ölçeklendirdik… tüm bunlar güçlü gelir artışı ve karlılık sağladı.” Buna rağmen, şirketin önümüzdeki çeyreklerde zayıf satışlar öngörmesi, mevcut çeyreğin başarılarını gölgede bıraktı.

DoubleVerify 2024’ün ikinci çeyreği için 152 milyon ila 156 milyon dolar arasında bir gelir öngörüyor ki bu rakam analistlerin 159 milyon dolarlık konsensüsünün gerisinde kalıyor. Bu beklentinin orta noktası, yıldan yıla %15’lik bir gelir artışına işaret ediyor. Şirket ayrıca düzeltilmiş FAVÖK’ün 41 milyon ila 45 milyon dolar aralığında olacağını ve orta noktada %28’lik bir marjı temsil edeceğini tahmin ediyor.

DoubleVerify, 2024 yılının tamamına bakıldığında, gelirin 696 milyon dolarlık konsensüs tahmininin altında, 663 milyon ila 675 milyon dolar arasında değişmesini bekliyor. Düzeltilmiş FAVÖK beklentisi 199 milyon dolar ile 211 milyon dolar arasında olup orta noktada %31’lik bir marja işaret etmekte ve yıldan yıla gelirde %17’lik bir artış anlamına gelmektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

CFO Nicola Allais finansal görünümle ilgili şu yorumda bulundu: “2024 yılının tamamına ilişkin beklentilerimizi %17 gelir artışı ve orta noktalarda %31 düzeltilmiş FAVÖK marjı olarak ayarlıyoruz, bunun başlıca nedeni belirli büyük reklamverenler arasındaki dengesiz harcama kalıplarıdır.”

Hisse senedindeki önemli düşüş, yatırımcıların şirketin gelecekteki gelir beklentilerine ilişkin endişelerini yansıtıyor. Mevcut çeyrekteki gelirin analist beklentilerini aşmasına ve bir önceki yıla göre %15’lik bir artış göstermesine rağmen, piyasanın tepkisi, düşük satış tahmini ve kaçırılan EPS hedefinden büyük ölçüde etkilendi.

Şirketin ilk çeyrek performansı, Toplam Reklamveren gelirindeki %16’lık büyüme ve Ölçülen Medya İşlemlerindeki (MTM) bir önceki yıla göre %18’lik artışla desteklendi. Bununla birlikte, Ölçülen İşlem Ücreti (MTF), temel olarak ürün karmasındaki daha düşük fiyatlı ölçüm hacimlerini tercih eden bir değişim nedeniyle %2 oranında azaldı.

DoubleVerify’ın stratejik genişlemeleri ve Asda, Hyundai Motor Group ve Audible by Amazon (NASDAQ:AMZN) ile ortaklıklar ve McAfee, Carlsberg ve Perigo gibi yeni kurumsal müşteriler gibi yeni iş kazanımları, pazar payı büyümesine katkıda bulundu. Ayrıca şirket, TrustArc’ın TRUSTe Responsible AI Sertifikasyonunu alan ilk şirket olmak da dahil olmak üzere akreditasyon ve sertifikasyon konusunda önemli adımlar attı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

atkaracalarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu