Haber

İsviçre’de alçak gösteri: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldılar

Avrupa’nın birçok şehrinde özgürce eylem yapan terör örgütü PKK yandaşları, bu kez İsviçre’nin Zürih kentinde provokasyon girişiminde bulundu. Zürih’teki UBS bankasının önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzetilen kukla ve Türk bayrağı “Zürih Devrimci Darbe Kolektifi” adlı grup tarafından yakıldı.

DÜŞÜK PANEL HEDEFLEME BAŞKAN ERDOĞAN

İsviçre genelinde binlerce kişinin düzenlediği “Feminist Grev”e sızan grup, provokasyonlar öncesi banka önünde “Erdoğan’ı Öldürün” yazılı pankart da açtı. Pankartı ve kuklayı Instagram hesabından da paylaşan küme, Twitter’da kuklanın yanma anını gösteren bir video yayınladı. Edinilen bilgiye göre İsviçre polisi, eylemin bilgisi dışında ve yetkisiz olarak gerçekleştirildiğini savundu.

Türkiye’nin Bern Büyükelçiliği ve Zürih Başkonsolosluğu’nun İsviçre federal makamları nezdinde provokasyon girişimleri devam ediyor.

İSVİÇRE’DE “ERDOĞAN’I ÖLDÜRÜN” pankartı açanlara SATIN ALMA VERİLDİ

İsviçre’nin başkenti Bern’de 25 Mart 2017’de Parlamento Meydanı’nda Federal Parlamento binası önünde düzenlenen “Hayır” mitinginde Erdoğan’ın kafasına silah dayamış fotoğrafı ve üzerinde “Erdoğan’ı Öldürün” yazısı yer almıştı. siyah arka plan afişi. “Kendi silahlarıyla” ibaresi ortaya çıktı.

Pankartı açan sanıklar hakkında dava açıldı. 18 Ocak 2022’de başlayan duruşmada hakim, 9 Mart’ta 4 sanık hakkında beraat kararı verdi.

Ağustos 2022’de Bern Cumhuriyet Başsavcılığı Sözcüsü, Bern Bölge Mahkemesi önündeki davada 4 sanığın beraatine itiraz edilerek Yargıtay’a başvuruda bulunulduğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu